Skip to content

Στην καρδιά της Μακεδονίας ο Αλέξης Τσίπρας

  • by

Στο νομό Πέλλας θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την χώρα με στόχο την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική της πολιτικής αλλαγής με μία προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο. Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που επισκέπτεται την Μακεδονία αφού στις 15 Νοεμβρίου περιόδευσε στις Σέρρες.

Η επιλογή του νομού Πέλλας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού στην εκλογές του 2019 ήταν η περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά του στην επικράτεια, με καθοριστικό ρόλο να έχει παίξει σε αυτό η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες αφού η στρατηγική εκείνη επιλογή για την εξωτερική πολιτική της χώρας φαίνεται να έχει δικαιωθεί από τις εξελίξεις ενώ πλέον έχει υιοθετηθεί στο σύνολό της και από την σημερινή κυβέρνηση.
Αντιθέτως πλέον τα ζητήματα της ακρίβειας, της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και της οικονομικής ασφυξίας που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο στην Πέλλα όσο και συνολικά στους νομούς της Μακεδονίας. Ανάλογες είναι και οι πολιτικές αλλαγές που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή μια και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κλίμα έχει αλλάξει άρδην με την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης να κερδίζει έδαφος.
Στο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται περιοδεία και συζήτηση με τους πολίτες στην κεντρική αγορά της Έδεσσας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πελλάς.
Οι δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, δεν σταματούν στην περιοδεία του στην Πέλλα, αφού την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο “Circle The Med Forum 2022” που διοργανώνει το οποίο στο Ζάππειο Μέγαρο το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Στην παρέμβασή του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα ζητήματα της ενέργειας.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη ακρίβεια δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό, που καταλήξει στον ίδιο υπεύθυνο: Τον πρωθυπουργό και την πολιτική που ακολουθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του σε περιφερειακό μέσο, “ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίζει όσους λεηλατούν την κοινωνία, τους διάφορους Πάτσηδες, τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος για να αποκομίζουν υπέρογκα κέρδη”. Μάλιστα αναφερόμενος στην υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού σημείωσε ότι “τέτοιες εικόνες δεν είχαμε δει ούτε με κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι αποτέλεσμα του πτωχευτικού νόμου του κ. Σταϊκούρα στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει πρόταση μομφής. Ο σημερινός πτωχευτικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι χειρότερος από εκείνον που είχε προτείνει το ΔΝΤ τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής οικονομίας”.
Ο Νάσος Ηλιόπουλο πρόσθεσε σκωπτικά πως “όταν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ σε δάνεια -δεν μιλώ συνολικά για τους βουλευτές της ΝΔ- δεν γίνεται για 15 χιλιάρικα ένας πολίτης να χάνει το σπίτι του! Αυτόν τον πτωχευτικό θα τον καταργήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *